BAKKEN FOOD & DRINKS

Worteltaart met mascarponefrosting

Het is al even geleden dat ik nog bakte, meestal probeer ik het ook een beetje te vermijden omdat ik niet echt een zoetebek ben, maar ook gewoon geen baktalent bezit. Ik kreeg nu onlangs echter een leuke doos gevuld met allerlei handige producten van Dr Oetker. Leontje ontdekte met heel veel plezier de inhoud 😉

Er zat ook een receptenboekje in de doos en daaruit heb ik mijn inspiratie gehaald om een lekkere worteltaart te maken. Hieronder vinden jullie het recept.

Voor de cake:

  • 300g bloem
  • 1 zakje Dr Oetker bakpoeder
  • 1 koffielepel kaneel
  • 1/2 koffielepel nootmuskaat
  • 1/2 koffielepel zout
  • 200g bruine suiker
  • 100g suiker
  • 280ml zonnebloemolie
  • 3 eieren
  • 250g geraspte wortel
  • 100g gemalen walnoten

Voor de frosting:

  • 250g mascarpone (op kamertemperatuur)
  • 2 zakjes Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
  • 1 Dr. Oetker Vanillestokje

Voor de afwerking:

  • Enkele gehakte walnoten
  • Eventueel nog wat geraspte wortel

Bereiding

  1. Bedek een ronde springvorm (24 of 26 cm) met bakpapier en verwarm de oven voor op 200°C (elektrische oven) of 180° (heteluchtoven).
  2. Meng de bloem, het bakpoeder, de kaneel, de nootmuskaat en het zout in een kom.
  3. Mix 5 minuten lang de eieren met de bruine suiker en de suiker tot een lichte, luchtige massa en voeg vervolgens in een straal de zonnebloemolie toe.
  4. Gebruik een spatel om de droge ingrediënten uit de kom onder het beslag te mengen.
  5. Voeg ook de geraspte wortelen toe en meng. Doe hetzelfde met de walnoten.
  6. Giet het beslag in de springvorm, zet die in het midden van de oven en bak deze 40 – 45 min.
  7. Laat de cake vervolgens even afkoelen op een rooster.
  8. Meng met een garde of met een mixer met kloppers de mascarpone met de Bourbon Vanille suiker. Voeg een extra vanillestokje toe voor een intensere vanillesmaak. Schraap uit en voeg toe aan de mascarpone. Laat het mengsel even rusten en smeer vervolgens uit op de taart.
  9. Werk het geheel af met wat extra walnoten en geraspte wortel.

Smakelijk!

Bron: Dr. Oetker

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply