FOOD & DRINKS

Vylmer – 100% natuurlijk aperitieven

Een tijd geleden bracht niemand minder dan de sympathieke Annelies Lefere mij een pakketje met daarin zowel de alcoholische als non-alcoholische Vylmer variant. Ik kende het niet maar had wel al van de naam gehoord. Er werd me op voorhand verteld dat het een bitter-zoet drankje was en aangezien ik een gigantische gin en Aperol Spritz liefhebber ben, keek ik er echt naar uit om te proeven.

Vylmer is een echt familiebedrijf. De ouders van Annelies kregen het recept voor de alcoholische variant in de jaren ’70 van Madame Volmer mee naar huis na hun vakantie in de Provence.

Bij de flessen zaten leuke bierviltjes alsook een origineel glas met daarop in bladgoud de merknaam. Ik vind het altijd fijn als je je drankje in een bijhorend glas kan serveren.

Op hun website vind je zowel voor de alcoholische als de niet-alcoholische Vylmer enkele lekkere receptjes. Hier alvast degene die ik gebruikte alsook enkele foto’s. Opgelet, je krijgt er dorst van 😉

Vylmer Tonic
– 7 cl tonic naar keuze
– 7 cl Vylmer
– Tijm of citroentijm
– Ijsblokken

Vylmer Tonic

Vylmer Virgin Mojito
– Muntblaadjes
– Limoen
– Vylmer Mystral (0% alcohol)
– Ijsblokken

Vylmer Virgin Mojito

Persoonlijk vind ik de Vylmer Apéritif du Sud de lekkerste. Ik houd van de frisse bitterzoete smaak en geeft me eigenlijk echt het gevoel van een zomerse avond in het Zuiden van Frankrijk.

De Vylmer Mistral kan me ook bekoren maar is een tikkeltje zoeter, het bittere vind je hier minder in terug.

Beide varianten zijn te koop bij Colruyt en Delhaize.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply