FOOD & DRINKS KOKEN

Gebraden kip met citroensausje en Airfryer frietjes

Ik ben sinds kort de trotse eigenaar van een Airfryer van Philips. Na wat problemen met de lade die na hitte bleek vervormd te zijn en heel wat over en weer gemail, kregen we gelukkig een goed model waarmee we tot op heden nog geen problemen ondervonden hebben. En dat is maar goed ook, want ik gebruik dit toestel bijna dagelijks.

Ik kocht een gebraden kippetje, twee zakken McCain aardappelgerechten, nl. de Ribbles en de Sweet Potato. McCain geeft op hun zak aan dat je hun producten zowel in de oven als in de airfryer kan bereiden en de concrete details vind je allemaal op de achterzijde. Dit leek mij echt heel gemakkelijk dus dit moest ik proberen!

Zogezegd zogedaan, eerst de gebraden kip met saus 30 minuten in de airfryer op 160 graden. Eens deze klaar is, beide frietjes in de airfryer, 11 minuten op 200 graden.

Aanschouw het resultaat hieronder alsook het recept!

Citroensaus
  1. Giet wat olijfolie en vloeibare boter naar keuze over de kip
  2. Voeg twee kleingesneden teentjes look toe, een klein handje platte peterselie, twee schijfjes citroen, een eetlepel kappertjes, een theelepel gedroogde oregano, en peper en zout naar keuze toe
  3. Pers 1 citroen en giet het sap ook over de kip
  4. 30 minuten in de airfryer op 160 graden (ik gebruik hier het mandje dat je apart kan bestellen)

Combineer de kip met citroensaus met frietjes en appelmoes. Smakelijk!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply