FOOD & DRINKS

Cocktail: Moscow Mule met Mary White

Aan veel (sterke) alcoholische dranken hangt een mannelijk kantje en al zeker als het gaat over wodka. Bij Deluxe Distillery maken ze daar komaf mee door hun eigen wodka in ultra vrouwelijke fles te produceren. Een witte wodka die graanalcohol -gemaakt van maïs en rogge- combineert met een scherp distillaat van mout. Dit alles resulteert in een overheerlijke wodka met 40% alcohol, gepresenteerd in een prachtige fles met marmeren folie en glimmende gouden details.

Ik besliste om hiermee voor de eerste keer een Moscow Mule cocktail mee te maken. Een drankje waarin niet zo heel veel ingrediënten gecombineerd worden, waardoor je de pure smaken nog heel goed kan onderscheiden. Bovendien is het heerlijk verfrissend. Het is geen zoetekauw drankje dus indien gewenst kan je wat suikersiroop naar keuze toevoegen.

Hier alvast mijn versie en recept van de bekende en overheerlijke Moscow Mule!

Ingrediënten:
1) Mary White wodka – 5 cl
2) Fever Tree Ginger Ale (1 volledig flesje)
3) Het sap van 1 geperste limoen
4) Ijsblokken
5) Limoen en munt ter garnering

Je vult je glas of beker voor 80% met ijsblokken, giet de wodka/Ginger Ale/limoensap tezamen, en je garneert met 2 schijfjes limoen en een takje munt.

Santé! En opgepast lieve dames, drink met mate, want deze heerlijke frisse cocktail werkt verslavend 😉

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply