FOOD & DRINKS KOKEN

Romige Spaghettisaus

Iedereen, of toch veel mensen, zijn grote fan van romige spaghettisaus van de Kastart in Gent. Helaas levert Deliveroo niet tot aan mijn deur gezien ik niet in het centrum woon, en nu met de maatregelen is een restaurant bezoekje helaas ook geen optie. Daarom ging ik zelf aan de slag en maakte ik een hele batch spaghettisaus om deze lockdown door te komen 😉

Verschiet niet, het recept hieronder is voor 5 liter spaghettisaus. Hiermee kan je denk ik 1 jaar verder haha! Wil je minder, kan je uiteraard zelf wat gaan aanpassen in de hoeveelheden.

Ingrediënten

  • 6 lookteentjes
  • 4 uien
  • 2 paprika’s
  • 4 wortels
  • 6 tomaten
  • Halve bussel witte selder
  • Geraspte blok pecorino romano
  • 200 ml ketchup
  • 1 pot mascarpone (500g)
  • 200 ml culinaire room (20%)
  • 3 vleesbouillon blokjes
  • 300 ml geconcentreerde tomatenpurree
  • 500 g passata
  • 400 g gepelde tomaten (blik)
  • 1 kg gemengd gehakt
  • 250 ml rode wijn
  • Spaghettikruiden
  • Peper & zout naar smaak

Bereiding

  1. Je snijdt de ui en look fijn en stooft zachtjes aan
  2. Je voegt alle gesneden groente toe (selder, tomaat, wortel, paprika) en ongeveer 400 ml water. Je laat een 20 tal minuten stoven met deksel op de pot
  3. Je voegt de rode wijn en de bouillonblokjes toe en laat de wijn uitkoken
  4. De tomatensaus (passata, gezeefde tomaten, tomatenpurree) mogen toegevoegd worden alsook de ketchup
  5. Je bakt het gehakt in een pot of pan apart
  6. Je mixt de saus tot een dikte naar keuze
  7. Je voegt de mascarpone, room en geraspte pecorino romano toe
  8. Is je saus nog te dik? Dan voeg je nog wat water toe
  9. Je voegt het gehakt toe aan de saus
  10. Als laatste kruid je jouw saus met spaghettikruiden, peper en zout naar smaak

Smakelijk allemaal en laat me eens weten wat je er van vond! <3

You Might Also Like

10 Comments

  • Reply
    Lien
    5 december 2021 at 12:17

    Zonet voor de 2de maal een enorme portie spaghettisaus gemaakt volgens jouw recept. Waarheid van de dag: ik zal waarschijnlijk nooit nog een ander recept proberen voor spaghettisaus want dit is de LEKKERSTE SAUS OOIT. Bedankt!

  • Reply
    Steven
    30 januari 2022 at 04:17

    Recept geprobeerd maar de kaas eruit gelaten. Lekkere saus maar veel te weinig vlees volgens recept.

    Naar mijn smaak mag er ook nog meer look in.

  • Reply
    Axelle
    12 april 2022 at 17:41

    Hi!
    Is dat dezelfde saus als van die in de Kastart in Gent?
    Ziet er lekker uit!

  • Reply
    Anton
    14 augustus 2022 at 18:53

    Smaakt fantastisch lekker,
    ik zou wel aanraden om een zoete rode wijn te nemen aangezien het anders net te zuur kan zijn.
    Binnenkort maak ik het nog eens!

  • Reply
    Niké De Mey
    23 augustus 2022 at 13:04

    Zeer lekkere, zachte en romige smaak. Benadert de fameuze kastartsaus heel goed.
    Ik had ruim 6 liter saus met deze ingrediënten. Bedankt voor het recept!

  • Reply
    Daphné
    22 september 2022 at 08:43

    Grote fan van deze spaghetti saus! Ik heb alles met vlees vervangen met een vegetarische variant en blijft heel lekker. Bedankt voor zo’n goed recept! 🙂

  • Reply
    Kyara
    25 februari 2023 at 15:44

    LOVE IT!! Zooo lekker!! Dankuwel voor dit heerlijke recept!

  • Reply
    Mathieu Henderickx
    27 maart 2023 at 11:56

    Gemaakt voor een 15tal vrienden. Het was súper lekker! Iedereen heeft zijn buikje rond gegeten 🙂

  • Reply
    Gertjan Geuns
    10 november 2023 at 17:58

    Bedankt voor dit heerlijke recept! Mijn vriend en ik kregen toch wel het gevoel dat we gezellig aan een tafeltje in de De Kastart zaten!!

  • Reply
    Reinout
    6 december 2023 at 09:00

    heel lekker inderdaad! En veeel! 🙂 danku om te delen We vroegen ons af of dat echt het recept is van de Kastart?! of heb je dat zelf bedacht?

Leave a Reply