FOOD & DRINKS KOKEN

Romige Spaghettisaus

Iedereen, of toch veel mensen, zijn grote fan van romige spaghettisaus van de Kastart in Gent. Helaas levert Deliveroo niet tot aan mijn deur gezien ik niet in het centrum woon, en nu met de maatregelen is een restaurant bezoekje helaas ook geen optie. Daarom ging ik zelf aan de slag en maakte ik een hele batch spaghettisaus om deze lockdown door te komen 😉

Verschiet niet, het recept hieronder is voor 5 liter spaghettisaus. Hiermee kan je denk ik 1 jaar verder haha! Wil je minder, kan je uiteraard zelf wat gaan aanpassen in de hoeveelheden.

Ingrediënten

  • 6 lookteentjes
  • 4 uien
  • 2 paprika’s
  • 4 wortels
  • 6 tomaten
  • Halve bussel witte selder
  • Geraspte blok pecorino romano
  • 200 ml ketchup
  • 1 pot mascarpone (500g)
  • 200 ml culinaire room (20%)
  • 3 vleesbouillon blokjes
  • 300 ml geconcentreerde tomatenpurree
  • 500 g passata
  • 400 g gepelde tomaten (blik)
  • 1 kg gemengd gehakt
  • 250 ml rode wijn
  • Spaghettikruiden
  • Peper & zout naar smaak

Bereiding

  1. Je snijdt de ui en look fijn en stooft zachtjes aan
  2. Je voegt alle gesneden groente toe (selder, tomaat, wortel, paprika) en ongeveer 400 ml water. Je laat een 20 tal minuten stoven met deksel op de pot
  3. Je voegt de rode wijn en de bouillonblokjes toe en laat de wijn uitkoken
  4. De tomatensaus (passata, gezeefde tomaten, tomatenpurree) mogen toegevoegd worden alsook de ketchup
  5. Je bakt het gehakt in een pot of pan apart
  6. Je mixt de saus tot een dikte naar keuze
  7. Je voegt de mascarpone, room en geraspte pecorino romano toe
  8. Is je saus nog te dik? Dan voeg je nog wat water toe
  9. Je voegt het gehakt toe aan de saus
  10. Als laatste kruid je jouw saus met spaghettikruiden, peper en zout naar smaak

Smakelijk allemaal en laat me eens weten wat je er van vond! <3

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply