FOOD & DRINKS

Cocktails maken met Sodastream

De feestdagen komen eraan en hoewel dit voor velen wel eens een periode van overdaad kan zijn, kan je toch op veel vlakken ook je steentje bijdragen om de afvalberg te minimaliseren.

Dat een SodaStream toestel de hoeveelheid plastic flessen die je verbruikt drastisch kan verminderen, dat wisten we al. Maar dat ze nu ook een Limited Edition hebben die je als ‘Perfect Gift’ aan je een van je geliefden kan geven, dat ontdek je in deze post!

Ikzelf beschik over de Limited Gold Edition. Het is de feestelijke, gouden versie van het vertrouwde toestel ‘Spirit’. Wat vooral ook leuk is, is dat je er meteen een passende waterfles bij krijgt.

Het principe van hun toestellen kende ik al, maar wat helemaal nieuw is voor mij, zijn de flesjes met siropen of smaken die je kan toevoegen aan je bruiswater.
Tussen de vele keuzes zag ik ‘Tonic’ staan en dat kwam uiteraard goed uit gezien ik een gigantische gin tonic liefhebber ben en vaak pas te laat doorheb dat ik helemaal geen flesjes tonic in huis heb als er bezoek is. Dus deze moest ik wel uitproberen. Hieronder vinden jullie alvast de recepten en het resultaat van 2 cocktailrecepten die ik heb uitgeprobeerd 😉

Pompelmoes Gin Tonic

Veel heb je hier niet nodig. Je neemt een roze pompelmoes, je perst de ene helft uit en van de andere helft snijd je partjes die je ter decoratie op je glasrand kan steken.
Je giet het pompelmoessap samen met een dopje gin naar keuze.
Vervolgens maak je bruiswater met je SodaStream toestel en je voegt een dop (of een halve dop indien je liever minder zoet hebt) van de tonic siroop toe aan je fles bruiswater.
Even roeren met je rietje en klaar!

Kiwi-Limoen Fizz

Voor deze tweede cocktail neem je een shotje wodka erbij en dit meng je samen met een uitgeperste kiwi (groene) en het sap van een halve limoen. Je neemt het tweede stukje limoen om partjes van te snijden of om zeste van te gebruiken.
Je maakt een fles bruiswater met je SodaStream toestel en hiermee vul je jouw glas verder aan. Je voegt honing naar keuze toe.

Geniet van de feestdagen en probeer zeker en vast je toestel eens te gebruiken voor wat anders dan enkel bruiswater 😉

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply