FOOD & DRINKS KOKEN

Gehaktbroodje, geglaceerde worteltjes & rösti

Alweer een heerlijk geslaagd airfryer gerechtje klaargemaakt. Voor zowel de worteltjes, de rösti als het gehaktbroodje heb ik de airfryer gebruikt. Net zoals mij hebben de meesten waarschijnlijk slechts 1 airfryer dus dan is het wel elk apart klaar te maken. Nadien warmde ik mijn gehele portie dan nog 3 minuutjes op op 160 graden.

Gehaktbroodje

Het gehaktbroodje kruid je naar eigen smaak en kies je zelf jouw portie gehakt, vandaar dat ik hier geen maten heb bij gezet. Je mengt alle ingrediënten in een kom, je trekt je latex handschoentjes aan en kneedt het geheel tot een langwerpig broodje. Je steekt het gehaktbroodje (samen met een klein beetje vloeibare boter erover) in de airfryer. Ik deed het 25 min op 180 graden. Belangrijk is dat de binnenkant gaar is. Hoe groter je broodje, hoe langer in de airfryer. Doe halverwege even open, merk je dat het nog niet echt begint te garen maar wel al heel bruin ziet? Zet de temperatuur op 160 graden.
Benodigdheden:

 • Gemengd gehakt
 • Klein handje paneermeel of panco (chinees broodkruim)
 • Een ei
 • Een sjalot
 • Een teen look
 • Verse bieslook/peterselie/tijm
 • Peper en zout
Geglaceerde worteltjes met tijmsausje
 • 1 eetlepel korianderzaad
 • halve theelepel venkelzaad
 • halve theelepel verse tijm
 • peper en zout naar keuze
 • twee eetlepels tijmhoning
 • 2 eetlepels olijfolie
 • 1 eetlepel limoensap
 • halve kilo wortels

Je maalt de koriander- en venkelzaadjes grof, roostert ze 2 minuutjes in een pan zonder olie of boter. Je maakt de marinade voor de worteltjes door de zaadjes, tijm, zout en peper te mengen met de vloeibare tijmhoning, olijfolie en het limoensap.

Hierna schil je de wortelen en snijd je ze in gelijke stukken. Je mengt ze met de marinade, doet ze in je airfryer bakaccessoire en steekt het 25 minuutjes in de airfryer op 180 graden.

Rösti

Voor de rösti’s heb ik het mij gemakkelijk gemaakt. Ik vind het een heel gedoe om dit zelf te maken en McCain biedt ze kant en klaar aan in een diepvrieszak. Ik heb ze getest en geproefd en ze zijn heerlijk! De lichte uismaak maakt het helemaal af.

Je neemt dus simpelweg enkele rösti’s (hoeveel jij er wil eten bepaal je helemaal zelf), legt ze in je airfryer mandje, en bakken maar: 11 minuten op 200 graden en je zal zien dat ze goudbruin en krokant aan de buitenkant zijn.

Yoghurtsausje

Voor wie de klassieke mayo eens wil vervangen door een minder vette en lichtere variant is een yoghurtsausje ideaal. Je mengt alle ingrediënten samen en kruidt met peper en zout naar keuze.

 • Potje Griekse yoghurt
 • Halve geperste limoen
 • Peper en zout
 • Handvol gesneden bieslook

Smakelijk!!!

You Might Also Like

No Comments

  Leave a Reply