INTERIOR REINIGEN

Eezym: hyper efficient én natuurlijk

Ik vermoed dat niet iedereen onder jullie reeds het merk Eezym kent of al heeft uitgeprobeerd, dus breng ik het graag eens in de spotlight. Ikzelf leerde het kennen dankzij een box vol nieuwe producten van Mrs Sharepa. Daarin zat een allesreiniger van Eezym, nl. de Herbal Fresh variant. Ik gebruik deze werkelijk voor allerlei soorten oppervlakten en is een must-have in de keuken en badkamer. Bovendien hoef je helemaal niet veel van het product te gebruiken om het gewenste effect te bereiken, wat wil zeggen dat deze spray ook heel lang dienst doet. Ook de kruidige, natuurlijke geur vind ik heel aangenaam. Misschien zijn sommigen eerder voor bloemige geurtjes, dan heb ik goed nieuws! Ze hebben de alles reiniger ook in White Flower.

Omdat ik dus een overtuigde nieuwe fan was van Eezym, wilde ik ook graag de andere producten in hun ondertussen toch wel erg uitgebreide gamma uitproberen. Hieronder wat meer info over het merk en hun aanbod.

De naam Eezym vind zijn oorsprong in ‘enzymen’. Enzymen zijn eiwitten van natuurlijke oorsprong geproduceerd door een biotechnologische gisting. Het is het voornaamste ingrediënt van Eezym en heeft als grootste voordeel dat deze niet vervuilen en 3x werken. Ze reinigen nl. je huis, je leidingen maar uiteindelijk ook onze rivieren. Enzymen ontvetten, verwerken eiwitten of zetmeel en dat doen ze ook snel en efficiënt. Hoe langer je het product laat inwerken, hoe minder werk je zelf nog moet doen en hoe minder je dus zal moeten schrobben.

Eezym draagt het Ecocert label en dat verzekert dat tussen 90 en 100% van de ingrediënten van natuurlijke oorsprong zijn. In 2020 kunnen we er nl. niet meer onderuit, we moéten meer zorg dragen voor het milieu en bewuster omgaan met onze productkeuzes.

Alles Reiniger

Met de allesreiniger kan je alle oppervlakken grondig reinigen, zelfs op moeilijk bereikbare plaatsen. Deze is beschikbaar in een spray van 750 ml of in een fles met doseerdop van 1 L. Deze laatste is handig om bv. te verdunnen in een emmer water voor de grotere schoonmaak klusjes. Je hebt bovendien keuze uit drie verschillende geurtjes. Ik gebruik deze spray met een microvezel doek voor het beste resultaat.

Keuken Reiniger

Met deze spray van 750 ml kan je de verschillende oppervlakken van je keuken grondig reinigen dankzij de extra ontvettende kracht. Het geurtje hier is ‘Sweet Orange’ en ruikt zo ongelofelijk verfrissend dat ik de spray enkel en alleen daarvoor al zou inschakelen 😀
Ik gebruik deze spray in combinatie met een microvezel doekje. Voor een milde reiniging spray ik 2 keer op het doekje zelf, voor bv. een vettige kookplaat spray ik rechtstreeks op de kookplaat, laat ik het een minuutje inwerken en ga ik er dan met de microvezel doek over.

Vloerreiniger

Hiermee kan je uiteraard je vloeren een stevige poetsbeurt geven. Komt in een handige fles van 1 L met doseerdop en je hebt keuze uit drie geuren. Ikzelf heb de ‘Herbal Fresh’. Je giet 25 ml (ongeveer een halve dop) in 5 L water en poetsen maar.

Afwasmiddel Spray

Met de geur ‘Lemongrass’ kan je niet veel mis doen. Fris, kruidig en persoonlijk krijg ik er zelfs een beetje een wellness gevoel bij als ik deze ruik.
Dit is een vloeibaar afwasmiddel dat bovendien ook mild is voor de handen. De enzymen blijven actief dus gebruik zoveel mogelijk hetzelfde water.

Wasmachinereiniger

Een wasmachine moet regelmatig onderhouden worden want al die wasproducten en wasverzachters die we vlotjes inzetten voor een schone was, zorgen helaas ook voor een opstapeling van nare geurtjes, vet en vuil in de leidingen, filters en de tank. Daarom heeft Eezym dit product op de markt gebracht. Het doordringt en ontbindt vetresten en resten van wasmiddelen. Het blijft bovendien ook verder werken in de leidingen wat zorgt voor afbraak van opgehoopte organische restjes en een vloeiende afvoer.

Frietketel Ontvetter

Deze zegt het ook zelf, 4 pakjes van elk 50 g waarmee je snel en grondig je apparaat kan reinigen dankzij natuurlijke bestanddelen.

Vaatwastabletten

Ik ben een enorme voorstander van een vaatwasmachine. Ik zou niet meer zonder kunnen en ik denk dat er veel mij hierin zullen volgen.
Het is natuurlijk belangrijk dat je dan over de juiste tabletten beschikt, die je vuile vaat onberispelijk schoon maken zonder nog aangekoekte restjes. Dit zorgt bij mij voor frustratie en bovendien moet ik dan nadien alsnog een handwas doen.
Deze vaatwastabs (geur ‘Fresh Mint’) garanderen een propere vaat zelfs bij 50°.

Vaatwasmachinereiniger

En omdat het belangrijk is om naast de tabs ook af en toe eens een grondige reinigen van je machine zelf uit te voeren, is er de vaatwasmachinereiniger waarmee je nare geurtjes en vetresten weg krijgt. Je gebruikt deze in een lege machine.

Eezym koop ik aan in Colruyt maar vind je ook in de Carrefour, Match, Aveve, Brico, … én op verschillende online shops.
Voor meer info of waar je deze producten in je buurt kan kopen, neem even een kijkje op de website:
https://www.eezym.com/nl/waar-vind-je-ons/

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply