KIDS SPELEN

Gezelschapsspelletjes voor de allerkleinsten

Dat we in deze periode van quarantaine genoodzaakt zijn om er het beste van te maken, staat als een paal boven water. We brengen meer tijd dan ooit door met ons gezin, onze partner, onze kinderen. Bovendien is het niet altijd evident om deze laatste groep op een boeiende en leuke manier bezig te houden.

Ook ik breng meer tijd binnenshuis door dan ik gewoon ben en vrienden of familie zie ik enkel nog vanop een afstand in de buitenlucht of via een videochat. Mijn zoontje staat nu eens helemaal centraal en ook al is het niet altijd even makkelijk, ik moet wel zeggen dat ik van elk moment samen probeer te genieten.

Omdat het mij fijn leek om enkele ideetjes te verzamelen voor activiteiten met kinderen tijdens de lock-down, begin ik alvast met iets dat ook nauw aansluit bij Sinterklaas: nl. spelletjes!
Geen digitale spelletjes maar heuse gezelschapsspelen om samen met het hele gezin op je tapijt of aan tafel te spelen.

Hieronder alvast drie eenvoudige en leuke spelen om samen met jouw peuter/kleuter te ontdekken. Veel plezier en wie nog leuke tips weet, let me know! 😉

Yeti in mijn Spaghetti
  • Vanaf 4 jaar
  • 2 spelers of meer

In dit knotsgekke behendigheidsspel ligt een yeti lekker knus op een bord spaghetti. Neem om de beurt een spaghettisliert weg, maar pas op, zorg ervoor dat de Yeti niet valt! Als jij de Yeti in de kom doet belanden, verlies je het spel.

Louis Liaan
  • Vanaf 4 jaar
  • 2 spelers of meer

Louis slingert aan een liaan in de jungle en neemt zo veel mogelijk fruit en vriendjes met zich mee. Gooi om de beurt de dobbelsteen om te zien wat hij nog meer mee moet nemen en hang het juiste fruit of diertje aan zijn armen, benen of staart. Maar pas op, zorg dat hij in evenwicht blijft of Louis en zijn fruit en vriendjes vliegen in het rond. De laatste speler die iets aan Louis hing zonder hem alles weg te doen slingeren, wint het spel.

De Stinkies
  • vanaf 4 jaar
  • 2 tot 3 spelers

Gooi snel je gekleurde dobbelsteen en ga 1, 2 of 3 vakjes vooruit op de loopband. Gooi je 0, dan blijf je staan en kom je gevaarlijk dicht bij de wastruck. Gelukkig stopt de loopband af en toe en kan je op adem komen. Of juist meer voorsprong nemen! De speler die nog als laatste op de loopband staat is de winnaar. Het is een snel actiespel waar alle spelers tegelijk spelen.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply