DIY

Dremel Versa Cleaning projects

De leuze van de Dremel Versa tool vat het eigenlijk al kort en bondig samen waarvoor dit product staat: More Clean. Less effort.

Tijdens deze corona tijden zit ik net als de meesten onder ons veel meer thuis dan normaal. In het weekend heb ik dus al eens wat meer tijd om dan wat aan ‘fall cleaning’ te doen, beter gezegd: grote schoonmaak.

Onlangs zag ik op Instagram een story voorbij komen waarbij ik zag hoe deze tool gebruikt werd voor huishoudelijke schoonmaak taakjes en ik voelde het meteen kriebelen om deze uit te proberen voor enkele projecten.

Raclette en gourmet – antiaanbaklaag

Mijn eerste project was het schoon krijgen van mijn Tefal gourmet/raclette toestel. Het is een absolute no-go om producten met een antiaanbaklaag schoon te maken met schurende producten of sponsjes en de laatste keer dat ik het toestel gebruikt had, heb ik veel te lang gewacht om de restjes vet te verwijderen. Dus helaas een vettig laagje dat ik er met een gewoon sponsje en met de hand niet heb afgekregen.

De Dremel Versa is een multireiniger die je kan inschakelen voor zowel natte als droge klusjes. Hij wordt geleverd in een handig opbergkoffertje en met meerdere accessoires voor al je karweitjes. De opzetstukken kunnen heel makkelijk verwijderd en gemonteerd worden op je Dremel toestel.

Voor het reinigen van mijn Tefal toestel heb ik besloten om de ‘foam pad’ te gebruiken. In principe zou je hier ook de ‘non-scratch pad’ kunnen inschakelen, maar ik wilde het graag eerst op de ultrazachte manier proberen. Uiteraard kan je (alleen al om je sponsje achteraf ook makkelijker te kunnen afspoelen) naast water ook een reinigingsproduct inschakelen. Ik heb nog maar recentelijk een nieuwe reiniger van Mr. Propre aangeschaft, nl. Bicarbonaat. Bicarbonaat staat erom gekend een enorme schoonmaakkracht te hebben en ideaal te zijn voor het verwijderen van vet. Belangrijk is dat als je dit product gebruikt voor voorwerpen die in direct contact staan met voedsel, je ze nadien ook grondig met water spoelt.

Ik ben zelf heel tevreden over het resultaat en het heeft mij heel wat schrobwerk bespaard omwille van de snelheid.

RVS spoelbak

Ik ben nog niet zo lang geleden verhuisd en de spoelbak die aanwezig was, was niet bepaald de properste. Oude vlekken, vettige stukjes en aangekoekt vuil aan de afvoer.

Voor deze klus leek het me goed om de antikras spons op de Dremel Versa te bevestigen.

Geniet mee van het verbluffend propere resultaat 😉

Andere toepassingen Dremel Versa

Natuurlijk zijn de mogelijkheden eindeloos als je kijkt naar het gemak en de snelheid waarmee je vuil weg krijgt dankzij de multitool van Dremel. Naast deze 2 sponsjes die jullie in mijn voorgaande projectjes zien, zitten er nog andere tools ook in de box.

Wat zit er precies in de standaard Dremel Versa box?

 • Dremel Versa tool
 • Splash guard: dit opzetstuk plaats je als eerste op je Dremel Versa en beschermt zowel je handen als de tool van opspattend vuil, water of reinigingsproduct
 • 3 zachte schuurpads
 • 3 anti-kras schuurpads
 • 3 pads voor zwaar gebruik
 • 1 borstel
 • Draagtas met rits
 • USB kabel om je Dremel Versa op te laden

Al naargelang jouw projecten kan je nog extra accessoires kopen die je kan bevestigen op je Dremel Versa.
Hieronder een klein overzicht en enkele voorbeelden:

 • Hoekborstel: Deze verwijdert gemakkelijk hardnekkig vuil op moeilijk te bereiken plekken zoals hoeken en randen. De borstelharen klappen naar het midden toe om zo een puntvormig reinigingsvlak te vormen en nog beter in alle hoekjes te komen. Dit accessoire kan gebruikt worden voor zowel natte als droge toepassingen en is makkelijk afwasbaar waardoor het meerdere keren gebruikt kan worden.
 • Platte detailborstel/conische detailborstel/verlengstuk: Met behulp van deze twee detailborstels kan hardnekkig vuil op kleine vlakke oppervlakken en uit spleten makkelijk verwijderd worden, bijvoorbeeld uit voegen tussen wand- of vloertegels, van kranen,… Dankzij het verlengstuk kom je bovendien nog makkelijk op moeilijk te bereiken plekken en je kan het verlengstuk ook gebruiken in combinatie met je andere accessoires voor de Versa. Dit accessoire kan gebruikt worden voor zowel natte als droge toepassingen en is makkelijk afwasbaar waardoor het meerdere keren gebruikt kan worden.
 • Keukenborstel: Deze keukenborstel verwijdert etensresten zonder krassen achter te laten op het oppervlak, ideaal voor het schoonmaken van smalle glazen, flessen of mokken. Deze keukenborstel kan ook gebruikt worden met het verlengstuk dat hierboven vermeld werd en wat zorgt voor een totale lengte van het accessoire en het verlengstuk van 19 cm, waardoor je erg gemakkelijk tot op elke hoekje en zelfs op de bodem van glazen en flessen komt. Dit accessoire kan gebruikt worden voor zowel natte als droge toepassingen en is makkelijk afwasbaar waardoor het meerdere keren gebruikt kan worden.

En voor wie overtuigd is van mijn tips, hier nog enkele leuke ideetjes waarvoor je de Dremel Versa kan inschakelen:

 • Autovelgen
 • Badkamertegels en -voegen
 • Schoenzolen
 • Potten en pannen
 • Oven
 • Douche
 • Bad

Richtprijs: EUR 89,99 voor de Dremel Versa + 10 accessoires + draagtas

Waar te koop: Hubo

You Might Also Like

No Comments

  Leave a Reply