BOEKEN KIDS

Het Eiland van Olifant

Leo Timmers ken je misschien van het kinderboek ‘Aap op Straat’. De Engelse versie hiervan werd vorig jaar, in 2019, verkozen tot 1 van de 10 beste kinderboeken van het jaar. En dat is niet min!

Ook dit jaar bewees hij zijn talenten met de affiche die hij mocht ontwerpen voor de Jeugdboekenmaand.

Zijn illustraties worden gekenmerkt door humor, kleur en vorm en ze springen meteen in het oog. Er worden heel wat felle kleuren gebruikt maar ondanks de combinaties zorgt hij voor voldoende ‘blanco’ elementen waardoor alles netjes in het geheel past. Je krijgt een warm en vrolijk gevoel door naar de prenten te kijken en ze nodigen uit tot interactie en verbeelding.

Zo kenmerkt zich ook zijn allernieuwste kinderboek ‘Het Eiland van Olifant’. Een prachtig verhaal waarbij het thema gastvrijheid en samenzijn centraal staan.

Na een storm op zee belandt Olifant op een eiland. Hij roept om hulp, en kijk, daar komt Muis al aanvaren. Olifant mag bij hem instappen, maar het bootje is veel te klein en breekt.

Ook Hond en Krokodil kunnen de schipbreukelingen niet redden. Dus blijven ze allemaal op het eiland. En het wordt er heel gezellig!

O ja, een fijn extraatje aan dit boek is dat je een deel van de kaft kan afnemen en als leuke poster of vertelplaat kan gebruiken. Zeker leuk voor onder andere in de kleuterklas of voor het slapengaan nog eens met je kleintje over te vertellen.

En nog leuker is dat ik een exemplaar mag weggeven! Wil je graag kans maken op dit schitterende kinderboek?
Volg me op Instagram, like mijn post en tag een vriend of vriendin die volgens jou ook van deze winactie op de hoogte moet zijn.
Een extra kans krijg je door hieronder ook alvast een berichtje na te laten. Good luck lieve volgertjes!

Adviesprijs: EUR 16,99
Leeftijd: 3+
ISBN: 9789045124957

You Might Also Like

8 Comments

  • Reply
    Magali Matthys
    10 november 2020 at 13:07

    Ohhhh dat boek zou ik zo graag winnen voor mijn klein olifantje Liam? Hij is zot veel diertjes daarmee? Fingers crossed dan maar?

  • Reply
    Eveline
    10 november 2020 at 14:12

    Heerlijk ritueel voor het slapengaan, zo een boekje lezen. ?

  • Reply
    Alizee
    11 november 2020 at 09:32

    Waauw, zo leuk zijn om een nieuw boek aan onze collectie toe te voegen. Theo zijn 2 favoriete knuffels zijn trouwens olifanten ?? Dus dit zou zeker in de smaak vallen!

  • Reply
    Niki
    15 november 2020 at 19:03

    Lijkt me echt een heeeerlijk boek voor mijn dochtertje! ???

  • Reply
    Maaike Dacus
    20 november 2020 at 12:52

    Mathis en Manon zullen dit een leuk boek vinden

  • Reply
    Enya
    20 november 2020 at 17:10

    Altijd heel fijne boekjes waar ik samen met mijn zoontje graag in ‘ontdek’ ?. ‘Het Eiland van Olifant’ past dus helemaal in de collectie.

  • Reply
    Sarah (@vooruitgelezenkinderen)
    21 november 2020 at 07:55

    Oh ziet er een prachtig boek uit! Wij zijn ook grote fan van de boeken van Leo Timmers!

  • Reply
    Sabrina
    22 november 2020 at 15:19

    Wauw klinkt als een spannend boek! Mauro zou hiet allesinds zot van zijn want boekjes heb je nooit genoeg! Als het spannend wordt kruipt hij steeds op mijn schoot ????

Leave a Reply