DIY

Dremel Multitool – houten lepels

Ik kan het niet ontkennen, de creatieve ex-kleuterjuf in mij komt regelmatig terug naar boven en dan ga ik het liefst vanal zo snel mogelijk aan de slag.

De Dremel multitool is een fijne graveerpen die ik nog niet eerder kende. Het was dan ook ongelofelijk spannend om hiermee twee leuke projectjes aan te gaan. Speciaal voor jullie doe ik alvast de tips en tricks uit de doeken voor het graveren van houten lepels!

Benodigdheden

Het belangrijkste dat je nodig hebt voor dit project: de Dremel multitool, het setje speciaal voor houtbewerking, een potlood, veiligheidsbril, een handdoek of washandje om schokken en lawaai te dempen.

Eerst en vooral teken je met je potlood de gewenste letters of je kan eventueel een stencil gebruiken die je kan kopen in de winkel. Omdat ik vrij fijne krullerige letters heb gebruikt, stak ik de fijnste graveertool op de Dremel. Vervolgens zette ik hem op stand 2. Niet te zacht en niet te hard. Je voelt zelf aan hoeveel druk je moet zetten en als je af en toe het stof wegblaast, zie je ook of het resultaat al is zoals je wenst.

Het resultaat mag er best zijn vind ik! Omdat er op de lepels nog enkele potlood aantekeningen zichtbaar waren, heb ik het ‘sanding’ stukje op de pen gestoken en eventjes heel licht opgeschuurd.

Dit is 1 van de vele mogelijkheden die je met deze tool hebt. Je kan het zo gek niet bedenken of er bestaat wel een opzetstukje voor. Zo zit er ook een klein drilletje bij waarmee je een fijn gaatje kan boren in materiaal.

Wat leuk is, is dat het ook niet enkel voor hout gebruikt hoeft te worden. Zo kan je opzetstukjes kopen voor allerlei materialen zoals glas of metaal.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply