BEAUTY VERZORGING

Floradix ijzer

Ijzer is een van de belangrijkste mineralen die ons lichaam nodig heeft om hemoglobine aan te maken, dit is een onderdeel van onze rode bloedcellen. Rode bloedcellen gaan dan zuurstof vervoeren doorheen het lichaam. Ijzer draagt bij tot een goed immuunsysteem.

Hoeveel ijzer je nodig hebt, is leeftijds- en geslachtsgebonden. Door menstruatie verliezen vrouwen bijvoorbeeld tot tweemaal zoveel ijzer als mannen. En ook tijdens de zwangerschap kan al snel een tekort optreden. Ikzelf heb dit aan den lijve ondervonden. Elke keer ik mijn bloed liet trekken had ik een opmerkelijk tekort aan dit bestanddeel. Ook na de keizersnede waarbij ik heel veel bloed ben verloren, moest ik hier extra aandacht aan besteden. Ik had een erg gele huid en was enorm verzwakt.

Na menig bloeduitslagen werd me aangeraden om Floradix in te nemen. Floradix Ijzer is een vloeibaar elixir (het is ook beschikbaar in pilvorm) dat aangevuld is met groente-extracten en vruchtenconcentraten. Het bevat zo een erg goed opneembare en verteerbare vorm van ijzer alsook andere belangrijke mineralen zoals vitamine B1, B2, B6, B12 en vitamine C.

Niet onbelangrijk om weten is dat ons lichaam zelf geen ijzer aanmaakt en we dit dus via onze voeding moeten binnenkrijgen, en dit op dagelijkse basis. Goede bronnen van ijzer zijn peulvruchten, vlees, groene bladgroenten. Omdat ik zelf ook geen grote vleeseter ben en slechts 1, max 2 keer in de week vlees eet, is Floradix nog des te meer een goed supplement voor mij.

Ik startte nu al een tijdje geleden met de inname van Floradix en ik moet eerlijk zeggen dat ik dit vooral al merk aan de afgenomen vermoeidheid. De middagdutjes zijn al meer niet nodig geweest dan wel.

Ik neem twee keer per dag een maatbekertje van 10 ml ijzer in, telkens voor de maaltijd. Eén maatbekertje voorziet je lichaam van ongeveer 67% van de dagelijkse ijzerbehoefte dus dat is niet niks! Ook de smaak is best ok, licht zoet en valt niet zwaar.

Verder is Floradix niet enkel goed voor vrouwen die al dan niet zwanger zijn of borstvoeding geven, maar ook voor kinderen in de groei. De vloeibare vorm is ook gemakkelijk in te nemen voor mensen die wat meer moeite hebben met het innemen van pillen. Ik zelf verkies vloeibaar.

Omdat ingrediënten niet onbelangrijk zijn, er zitten geen bewaarmiddelen, kleurstoffen, alcohol of lactose in het product en is perfect geschikt voor vegetariërs.

Mocht je je afvragen waar je Floradix kan kopen:
– Bij natuurvoedingswinkels, (para)pharmacie
– Online apotheken zoals Farmaline.be en Newpharma.be

De kostprijs voor een fles van 250 ml is EUR 14,99 en voor 500 ml betaal je EUR 24,99.
Voor 147 tabletten is dat EUR 24,99.

In samenwerking met Floradix

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply